Vliesbehang laten aanbrengen en verven

Wens tot een strakke muur? Vliesbehang is de beste keuze en wordt aangebracht door een van onze professionele behangers. Het aanbrengen van vliesbehang is makkelijker gezegd, dan gedaan. U kunt goedkoop en vakkundig een behanger inhuren, waarom dan zelf veel tijd en moeite erin stoppen?

Wilt u uw woning renoveren of vliesbehang aanbrengen in uw nieuwe huis? Bij behangservice Nederland kunt u een offerte aanvragen. Ons team, bestaand uit 90 behangers, werkzaam in heel Nederland, staan voor u klaar!

Het is erg lastig om vliesbehang aan te brengen, maar om te kiezen voor onze professionele behangers bent u gegarandeerd van een oogverblindend en glad eindresultaat.  U ontvangt niet alleen de beste prijs, maar ook 100% garantie op de werkzaamheden die uitgevoerd zijn.

Vliesbehang, wat is dat?

Vlies is een soort behang die uit 2 lagen bestaat. Een afdruklaag en daaronder een vliesachtige laag. De onderlaag is duurzaam en super sterkt, omdat deze laag is gemaakt uit kunststofvezels (glasvezel). De afdruklaag is gemaakt van papier of textiel. Ook kan deze laag kleuren, patronen of afbeeldingen bevatten.

Vanwege de snelle aanbrengtijd, wordt vlies behang ook wel snelbehang genoemd. Vliesbehang hoeft niet ingelijmd te worden. Ook is vliesbehang overschilderbaar. Er zijn veel meer soorten vliesbehang: renovliesbehang, glasvezelbehang, vlies fotobehang en glasvliesbehang. Ieder soort is voorzien van specifieke eigenschappen.

Voordelen vliesbehang

In tegendeel van traditioneel behangplakken, heeft vliesbehang veel voordelen.

 1. Makkelijk aanbrengen: geen voorbereidingen met verf of lijm en vliesbehang is makkelijk te plakken
 2. Uitstekende hechting: omdat de onderlaag zorgt voor een goede hechting zal deze niet snel los laten van de want of snel bubbels krijgen.
 3. Scheuren voorkomen: scheuren in de muur krijgen? Het vlies kan dit voorkomen
 4. Eenvoudige reiniging: gebruik alleen een spuitbus of een vochtige doek.
 5. Isolerend: Behang met vlies heeft de eigenschap isoleren waardoor het winters warm blijft en de zomers koel
 6. Geluidsisolatie: in de ruimte waar vliesbehang is geplakt, worden geluiden van buitenaf zeer zeker minder hoorbaar.
 7. Brandvertragend: vlies bevat een stof wat brandvertragend werkt
 8. Duurzaam: vliesbehang is ontwikkeld uit recyclebare materialen en kan verwijderd worden zonder schade aan de muur te brengen. Milieuvriendelijk!
 9. Diverse soorten en kleuren: geschikt voor ieder interieur door het brede assortiment.
 10. Aan te brengen op behangmuur: al behang op uw muur? Dit hoeft er niet af. Vliesbehang kan er overheen geplakt worden. Dit scheelt kosten en tijd.

Vliesbehang is niet geschikt voor vochtige ruimtes of vochtprobleemkamers zoals de keuken en badkamer. Hiervoor kunt u renovlies plakken of glasvliesbehang kopen. U kunt terecht bij behangservice Nederland voor ieder soort behang.

Waarom een behanger inhuren?

Het heeft veel voordelen om een behanger van Glasvliesbehang in te huren. Een professional zal het vliesbehang efficiënter en professioneler aanbrengen. Er worden geen fouten gemaakt, omdat onze behangers over de juiste kennis en ervaring beschikken.

Een vakbekwame behanger zal gebruik maken van professionele gereedschappen en methodes waardoor zij sneller werken dan wanneer u zelf de klus aanpakt. Ook hebben wij toegang tot grotere hoeveelheden materialen voor inkoopprijzen waardoor er op de kosten van materialen flink bespaard kan worden. Deze besparing rekenen wij uiteraard aan u door.

U bent zeker voorzien van een goed resultaat, omdat wij 100% garantie bieden op de afwerking. Indien problemen of eventuele fouten, neemt de behanger verantwoordelijkheid. Kies daarom voor een gerenommeerde ervaren behanger van glasvliesbehang.com.

Vliesbehang laten aanbrengen? Vraag gratis een offerte aan bij ons behangbedrijf. Wij zijn ook gespecialiseerd in glasweefselbehang, stuc behang, bouwbehang en fleece behang.

Diverse soorten vlies behang

Er zijn heel veel soorten vliesbehang beschikbaar. Ieder soort heeft zijn eigen voordelen.

 • Renovliesbehang: speciaal ontwikkeld voor renovatieprojecten. Kan over behang heen geplakt worden en is eenvoudig te verwerken. Zeer geschikt voor nieuwbouwmuren om scheurtjes te voorkomen.
 • Fotoprint op vliesbehang: dit zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Structuur op vliesbehang: houten of steenstructuur op het behang. Een natuurlijk eindresultaat.
 • Vliesbehang met glans: voorzien van een glanslaagje. Vooral glans in het licht.
 • Behang met motieven: bloemetjes, patronen of figuurtjes zichtbaar op het behang. Dit zorgt voor een unieke uitstraling.
 • 3-D effect: effect alsof de afbeelding komt uit de muur.
 • Buitengebruik: bestand tegen weersomstandigheden

Voordat er wordt gekozen voor vliesbehang is het belangrijk om rekening te houden in welke ruimte dit komt te hangen.

Een strakke gladde afwerking- vliesbehang

Zoals de naam al zegt: vliesbehang, levert dit een strakke gladde afweking. Het behang heeft een egale en strakke afwerking, zonder structuur of motieven. Vlies behang zonder motieven of structuur is makkelijker te verwerken dan vliesbehang met motieven en structuur. De kans op foutjes tijdens het aanbrengen van vliesbehang zonder structuur of motieven is kleiner.

Ook kan dit behang overschilderd worden of beschilderd. Hierdoor maakt het een decoratie-item. Vliesbehang is een populaire keuze en past goed in moderne interieurs omdat het een strakke maar luxe uitstraling heeft.

Huur uw professionele vliesbehanger in bij Glasvliesbehang voor een strakke, gladde en mooie afwerking. Vraag uw gratis offerte aan, die 1 jaar geldig is!

Vliesbehang overschilderen met kleur

Vliesbehang kan overschilderd worden. Ideaal als de muur een kleurtje moet krijgen. Het overschilderen wil alleen slagen als de kwaliteit van het vliesbehang goed is. De professionals van Behangservice werken alleen met A-kwaliteit behang en toebehoren, waardoor overschilderen heel goed mogelijk is.

Enkele stappen door te nemen bij vliesbehang:

 • Voorbereiden: de wanden moeten schoon en ontvet zijn. Oude verf op het behang moet verwijderd worden.
 • Primeren: breng eest primer aan, voordat je begint met schilderen. Het behang hecht dan beter met de verf. De primer moet wel geschikt zijn voor behang. Bekijk de handleiding.
 • Schilderen: als de primer opgedroogd is, kan het vliesbehang geverfd worden. Benodigdheden: roller of kwast. De verf moet gelijkmatig aangebracht worden. Volg alle instructies.
 • Lagen: als de eerste laag verf is opgedroogd, kunt u voor extra dekking een extra laag aanbrengen. Ieder laag moet goed gedroogd zijn.
 • Afwerking: als alle laagjes erop zitten, kan het behang afgewerkt worden met een matlak of glans.

Het overschilderen van vliesbehang kan niet in elke situatie. Dit omdat de conditie en kwaliteit van het behang een rol speelt. Ook de conditie en kwaliteit van de verf is van belang. Het advies is om eerst een klein stukje van het oppervlakje te schilderen.

Bent u niet helemaal zeker of u een gladde muur krijgt met een strakke afwerking? Huur een professional in bij Behangservice Nederland. Onze professionals zijn vakbekwaam in vliesbehang overschilderen.

Prijs vliesbehang per m2

De prijs is afhankelijk van bepaalde factoren. Zoals moeilijkheidsgraad, grootte van de wand en het soort vlies behang. Er is daarom geen gemiddelde prijs. De prijs is ook afhankelijk van de kwaliteit van het behang en of het kwalitatief goed is. Wilt u een beter beeld van de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Behangservice Nederland.

Wij werken met topkwaliteit behangrollen en toebehorende waardoor het resultaat uitstekend is en lang meegaat. Behang dat aangebracht is door Behangservice Nederland profiteert u van strakke prachtige muren, voor jarenlang.

Wilt u meer weten over de kosten en het aanbrengen van vliesbehang? Neem contact op met Behangservice Nederland. Behangservice Nederland beschikt over een landelijke dekking. Ook kunt u gelijk een gratis en vrijblijvende prijsopgave aanvragen.

Slechts 4 stappen voor het inhuren van een professionele behanger

In maar liefst 4 eenvoudige stappen kunt u bij behangservice Nederland een professionele behanger inhuren.

 1. Contact: contactformulier invullen
 2. Doornemen van de klus: telefonisch nemen wij contact met u op om de klus te bespreken
 3. 3 gratis offerte: u ontvangt een gratis en vrijblijvende offerte
 4. Startdatum: akkoord op de offerte? Wij plannen dan een begindatum in voor het behangen van vliesbehang.